FEDERICO VERTERAMO BLUES BAND (IT)

Bavaria Vol Gas: Muziekcafé
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 13:00 – 14:45

Gitarist en zanger Federico Verteramo werd geboren in Buenos Aires in 1991 en is momenteel gevestigd in Europa. Hij begon gitaar te spelen op 11-jarige leeftijd en een vroege passie voor de blues leidde hem door verschillende vroege bands en jamsessies. In 2011 begon hij professioneel verschillende groepen op te nemen en te spelen. (Meer info in andere projecten en muzieksecties).

In 2013 richtte Federico zijn eigen groep op en begon een pad waarbij hij twee albums (¨Verteramo Trio¨, ¨EuropaBluesTour¨) en vier EP’s heeft uitgebracht, waardoor hij in meer dan 15 landen speelde, zoals de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Spanje/

Onderwijl vestigde hij zich als een van de favoriete muzikanten voor Amerikaanse of Europese bluesartiesten die op zoek waren naar professionele begeleiding terwijl hij op tournee was, waarbij hij samenwerkte met artiesten als Tail Dragger (Il, VS), Rip Lee Pryor (Il, VS). ), Dave Riley (mevrouw, VS) Dylan Bishop (Tx, VS), Jörg Danielsen (Oostenrijk), Flavio Guimaraes (Brazilië).