HISTORIE

ONTSTAAN BLUESROUTE
De Bluesroute ontstond in 2010 als iets incidenteels, in de tijd dat Helmond nog Jazz in Catstown, Artimond en Impact-festival had. Een samenwerking tussen enkele bluesliefhebbers die het vreemd vonden dat Helmond wel een Jazzfestival had, maar geen Bluesfestival. Helmond verdiende een eigen bluesfestival dat ook nog gratis toegankelijk is. Ontzettend veel muziek vind haar oorsprong in de blues en dat maakt dit genre geliefd bij een grote groep.

De Bluesroute bestaat om mensen blues te laten ontdekken, en de aantrekkingskracht ontstijgt inmiddels de regio tot aan landelijke en internationale bekendheid.

In de loop van de tijd is het aantal bands gegroeid van 10 naar 20 naar inmiddels méér dan 30 bands. Sinds enkele jaren is er gratis vervoer tussen de deelnemende locaties geregeld. Het uitgebreide programmaboekje is van een uitzonderlijke goede kwaliteit. In 2018 worden er Masterclass Bluesharp aan het programma toegevoegd en zijn er diverse buitenpodia en diverse ‘walking acts’ in het centrum van Helmond waar het 28 oktober ook koopzondag is.

Bluesroute Helmond wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Helmond en is altijd op zoek naar vrijwilligers met een blueshart.

Bluesroute 2012: Big Pete in Muziekcafé.
Bluesroute 2012 in Café Franske.