MAGIC FRANKIE AND THE BLUESDISEASE

Castle Street Stage: Kei + Vlegel
Kasteellaan 7+8, 5701 PR, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 13:30 – 15:30

Na ‘five long years’ van afwezigheid is bluesfenomeen Magic Frankie terug van weggeweest!

Magic Frankie & The bluesdisease heeft vanaf de jaren 80 een overweldigende indruk gemaakt in de vaderlandse muziekwereld en ook internationaal. Met hun krachtige en swingende Chicago blues en Frankie’s virtuoze en bijtende gitaarspel ging het publiek uit haar dak in zalen en bij festivals zoals het Amsterdam Bluesfestival (met o.a. Robert Cray), Paradiso met Johnny Winter, Blues Peer (met o.a. John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan), Moulin Blues Ospel en North Sea jazz.

Magic Frankie trad op als special guest bij concerten van B.B. King en Ray Charles tijdens hun Europese tournees. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het succesvolle album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.” Dit album werd in een uitverkocht en uitzinnig Paradiso gepresenteerd waarna een tour volgde langs alle grote festivals en poppodia. Frankie speelde zelfs als special gueststar een set samen met B.B. King on stage bij zijn concert in de Oosterpoort in Groningen. Een fantastisch hoogtepunt en erkenning!

Ook de jaren die daarop volgden stonden in het teken van succes met vele vlammende concerten en tv-performances, zoals voor VPRO met het Metropole Orkest en het Duitse WDR. Zijn landelijke ‘bajestour’ was één van de hoogtepunten uit deze tijdsperiode.

Een concert van Magic Frankie staat nog steeds garant voor vuurwerk en een unieke publieksbeleving! Een echte aanrader om op te nemen in je programmering van concerten en festivals.