FAT HARRY & THE FUZZY LICKS

Logistic Force Bascule Stage: Beer & Sports Bar De Bascule
Havenweg 8-14, 5701 RS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 17:15 – 19:00

Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Het laatst verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) staat bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. 

Soms klinkt er funk, soul en rhythm & blues, om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.

Inmiddels is de band dan ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs.

Regelmatig wordt de band gevraagd door andere gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. De afgelopen jaren werd er samengewerkt met  o.a. wijlen Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor, Giles Robson, Steve Arvey en Joey Gilmore. Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, Tail Dragger, John Primer en Henry Oden. Met respectievelijk Robbert Fossen en The Dynaflow begeleidde Harry ook Chick Rodgers en Super Chikan.

Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijft het vizier richten op de toekomst en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.