GRUNTING PIGS (HU)

Bavaria Vol Gas: Muziekcafé
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 20:00 – 21:45

‘GRUNTING PIGS’ is het adembenemende akoestische bluesduoproject van Matyas Pribojszki, één van de bekendste Hongaarse en Europese gerenommeerde, meermaals bekroonde bluesharmonica-tovenaar, zanger, componist en zijn oude vriend en geweldige gitarist Ferenc Szasz. 

De missie van de Grunting Pigs is de bluesmuziek levend houden. Ze hebben een uniek, smaakvol

geluid, staan garant voor zeer energieke live optredens en hebben altijd veel plezier op het podium! 

Grunting Pigs maakt krachtige, vrolijke en positieve bluesmuziek waarin het kleurrijke en de bijzondere klank van de mondharmonica samen met virtuoos gitaarspel en zang een rond geheel vormt.

De meermaals bekroonde Matyas Pribojszki, ook bekend als “Jumping Matt” (1974), is een van de beste en hoogst gekwalificeerde mondharmonicaspelers, zangers die er bestaan. Zo is Matyas een officiële Hohner mondharmonica-endorser en hij heeft 15 (!) albums op zijn naam staan. Tijdens zijn carrière trad hij op in ruim 30 landen en deelde het podium met blues ‘extraordinaires’ als: Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Howard Tate, Big Daddy Wilson, Carlos Del Junco, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Bill Barrett, Paul Lamb, Ian Siegal, Little G. Weevil.

Matyas Pribojszki en zijn band hebben zelfs samen met de grote Tom Jones samen gespeeld!