ORIGINAL STRIKES

Logistic Force Bascule Stage: Beer & Sports Bar De Bascule
Havenweg 8-14, 5701 RS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 17:45 – 19:45

Pieter van der Pluym aka, Big Pete is zeer bekende mondharmonicaspeler in internationale blueswereld. Toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler’s The Red Devils ging hij vanaf dat moment vol voor de mondharmonica oftewel de ‘Mississippi Saxophone”. Big Pete verving zelfs overleden Lester Butler bij The Red Devils, o.a. als support acts van ZZ Top!

Maar voor al deze wapenfeiten waren bereikt was zijn eerste bluesband The Strikes in 2004, deze band bereikte in hun korte bestaan een enorme schare liefhebbers en namen de nog steeds legendarische cd op Bathroom Acoustics”. Dit zette het traditionele blueswereldje behoorlijk op zijn kop. Na een reünie optreden in 2018 besloten de jongens om wat regelmatiger samen te gaan optreden. 

Zijn medepartners in crime zijn:Bassist Roelof Klijn heeft als begeleider van diverse bluesartiesten o.a. Malford Milligan, en nu ook in de theater tour “The Sound Of Blues & Americana” van Johan Derksen en enkele andere formaties genoeg werk voorhanden. Gitarist Sjors Nederlof is al vanaf zijn zestiende actief bij Coup De Grace plus verschillende nationale en internationale acts o.a. Anouk, Jan Akkerman, Matt Scofield en is winnaar van The Dutch Blues Gitarist Award 2011. En dan is er ook nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen het is moeilijker om te zeggen met wie hij niet heeft meegespeeld. Hij is met recht “The King Of The Shuffle”.