ÖZGÜR HAZAR’S BLUES SYNDICATE (TR)

Bavaria Vol Gas: Muziekcafé
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 15:45 – 17:30

“Weet je, nu en dan sta te kijken en luisteren naar een groep muzikanten die je niet kent en je wordt letterlijk van je sokken geblazen!” “Dit debuutalbum is een streling voor het oor en zal bij zowel bluespuristen als bij bluesrock-adepten heel erg in de smaak vallen. Topschijf!” “Hoogtepunten opnoemen is zinloos, want dat zijn de nummers allemaal!” 

Bluesmagazine ‘Back To The Roots’ kwam superlatieven tekort om het debuutalbum ‘Sad And Blue’ van Özgür Hazar te prijzen. En nu kan je deze Belgisch-Turkse gitaarvirtuoos met z’n Leuvens bluescollectief ‘The Blues Syndicate’ ook live aan het werk zien. Een star-quality band van doorgewinterde blues cats die zowel de nummers uit ‘Sad And Blue’ als klassiekers van B.B. King, Eric Clapton of Stevie Ray Vaughan onder handen nemen. 

Een muzikale trip langs de Mississippi van Chicago naar New Orleans en van Houston, Texas tot Memphis, Tennessee, en dat allemaal in je achtertuin! Özgür Hazar’s muzikale carrière verliep via Istanbul en de USA vooraleer hij in 2018 in België belandde en de ‘The Blues Syndicate’ oprichtte. De band vertrekt steeds vanuit de roots van de blues om verschillende stijlen te mengen tot een hedendaags geheel. 

Dat zowel publiek en programmators dit kunnen smaken werd duidelijk toen de band in 2022 de eerste prijs wegkaapte tijdens de Belgian Blues Challenge.