REGGIE KING SEARS (USA)

Blues Kitchen: Lokaal42
Markt 42, 5701 RL, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 19:30 – 21:30

Sears, geboren in Fort Lauderdale, Florida, Verenigde Staten, is de zoon van een Afro-Amerikaanse / Indiaanse moeder en een blanke vader.

Sears werd geïnspireerd om te zingen en gitaar te spelen nadat hij op vierjarige leeftijd een exemplaar van het Swamp-album van Phil Thornalley ontving. Hij vroeg op vijfjarige leeftijd om een gitaar en de daaropvolgende Kerstmis ontving hij er een, maar zijn interesse verschoof al snel naar drums en hij begon met drummen nadat zijn ouders een drumstel voor hem kochten toen hij acht was. 

Geïnspireerd door bluesartiesten, met name Buddy Guy, B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Lightnin’ Hopkins, maar ook door de soul-, rock- en funkmuziek die zijn ouders speelden, begon hij nadat zijn vader voor hem een Lonnie Mack-cd had gekocht. Hij begon de gitaar serieus te nemen op 11-jarige leeftijd nadat een neef hem op Jimi Hendrix had gewezen. Op 12-jarige leeftijd vroeg Sears zijn vader om hem mee te nemen naar een jamsessie in een plaatselijke club en Sears begon erkenning te krijgen als jonge bluesgitarist. Sears begon bij lokale bands te spelen en begon al snel op te treden met Hubert Sumlin, Ronnie Baker Brooks, Guitar Shorty, Bob Margolin, Chris Beard, Ana Popovic, Michael Burks, Fruteland Jackson, Lil’ Ed Williams, Charlie Musselwhite, Bobby Rush, Inner Circle, Henry Gray, John Primer, Jimmy “Bo” Horne, Pinetop Perkins. Sears verscheen zelfs met Solomon Burke die Sears “de toekomst van Soul and Blues” noemde en hem “peetzoon” noemde. 

Begin 2004 verzamelde Sears een band van ervaren muzikanten en begon hij shows te boeken in lokale clubs en festivals in de weekenden, ontwikkelde een loyale schare fans en trok de aandacht van verschillende onafhankelijke labels.