SHAGGY DOGS (FR)

Bavaria Vol Gas: Muziekcafé
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 14:30 – 16:15

Voor degenen die tot een muzikale stam moeten behoren: Shaggy Dogs zijn afvalligen omdat ze geen enkele band claimen. Blues? Niet alleen. Pub-Rock? Te beperkend! Rock, misschien? Soul ??? Een beetje van dit en een beetje van dat, een subtiele smeltkroes die ze Blues’n’Roll fiesta noemen. 

Kunnen ze als rebellen en outlaws worden beschouwd omdat ze alle clichés die bij een bepaald genre horen afwijzen en geen conventies accepteren? Ze hebben gekozen voor de vrijheid en hun muziek is rijk aan vele invloeden en kleuren. Hun motto: feesten met het publiek. 

Het begon allemaal met een eerbetoon aan Lee Brilleaux, de leider van Dr. Feelgood. De reis was begonnen en ze zouden de vlag hijsen van een energieke en oprechte Rock. Sindsdien brouwen onze ‘Pub Rockers Class Heroes’ hun eigen ‘Fiesta Blues’n’Roll’-versie van de nectar van hun helden. 

Acht albums later, eindeloos toerend door Frankrijk, Europa, Canada en zelfs Japan, bijten de honden dieper dan ooit. Hun prioriteiten zijn niet veranderd en ze blijven herhalen dat je elk moment optimaal moet benutten.